
Συσκευασία 100γρ. (είτε 250γρ., 500γρ., 1κιλό & 5κιλά) που περιέχει βιολογικό Ελληνικό Σπανάκι (σκόνη) ΒΙΟ .
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια.
Μια αυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι τα βακτήρια και οι μύκητες χρησιμοποιούν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να παράγουν υποπροϊόντα που ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζουν τις λοιμώξεις και να αρχίσουν να τις καταπολεμούν.
Για να διπλασιάσετε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, είναι χρήσιμο να το συνοδεύετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).
Αναλυτικά το Σπανάκι σκόνη Βοηθάει στα εξής:
Υγεία των Ματιών, του Δέρματος & των Μαλλιών
Το σπανάκι έχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, η οποία φαίνεται να προστατεύει την υγεία των ματιών απο την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ερεθισμών, ξηροφθαλμίας και καταρράκτη. Μελέτες, επίσης, έδειξαν μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης νιτρικών λαχανικών, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα παντζάρια, και χαμηλότερου κινδύνου ανάπτυξης πρώιμου σταδίου εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας (AMD), που αποτελεί κύρια αιτία μόνιμης απώλειας όρασης σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Πιο συγκεκριμένα σε μελέτη παρατήρησης στην Αμερική σε 2.000 ενήλικες ηλικίας 49 ετών και άνω σε διάστημα 15 ετών, διαπιστώθηκε πως τα άτομα που έτρωγαν 100 έως 142 χιλιοστόγραμμα (mg) νιτρικών λαχανικών κάθε μέρα είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πρώιμου σταδίου AMD από ό, τι άτομα που κατανάλωναν λιγότερα από 69 mg νιτρικών λαχανικών καθημερινά. Ωστόσο, δεν υπήρχε επιπλέον όφελος για εκείνους που κατανάλωναν περισσότερα από 142 mg ημερησίως.Ακόμα, Η βιταμίνη Α συμβάλλει στο να διατηρηθούν το δέρμα και τα μαλλιά σωστά ενυδατωμένα. Η βιταμίνη Α είναι επίσης απαραίτητη για την ανάπτυξη όλων των σωματικών ιστών, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των μαλλιών. Επίσης, το σπανάκι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση και τη συντήρηση του κολλαγόνου, το οποίο παρέχει σταθερή δομή στο δέρμα και τα μαλλιά. Παράλληλα, η έλλειψη σιδήρου είναι μια κοινή αιτία της τριχόπτωσης, η οποία μπορεί να αποφευχθεί με την επαρκή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως το σπανάκι.
Πρόληψη Καρκίνου
Το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα φλαβονοειδή, οι πολυφαινόλες, τα καροτενοειδή, η βιταμίνη C και το φολικό οξύ. Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και επομένως στη μείωση των βλαβών που προκαλεί, με αποτέλεσμα την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Η μεγαλύτερη κατανάλωση πράσινων φυλλωδών λαχανικών έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα. Ωστόσο, αυτές οι συσχετίσεις χρήζουν περαιτέρω έρευνας.
Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες).
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «International Journal of Cancer», βρέθηκε ότι ορισμένα είδη φλαβονοειδών που υπάρχουν στο σπανάκι συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.
Μείωση Αρτηριακής Πίεσης
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νιτρικά άλατα, το σπανάκι συνιστάται για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα νιτρικά άλατα φαίνεται να μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και κατά συνέπεια να προστατεύουν την λειτουργία της καρδιάς.
Υγεία των Οστών
Η χαμηλή πρόσληψη βιταμίνης Κ έχει συσχετιστεί με υψηλότερο κίνδυνο κατάγματος των οστών. Η επαρκής κατανάλωση βιταμίνης Κ είναι σημαντική για την καλή υγεία, καθώς βοηθά τον οργανισμό να παράγει την οστεοκαλσίνη, μια πρωτεΐνη που συμβάλλει στη βελτίωση της οστικής μάζας, βελτιώνει την μεταφορά του ασβεστίου στα οστά και μπορεί να μειώσει την ποσότητα ασβεστίου που αφήνει το σώμα στα ούρα. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανίκα, όπως το σπανάκι αποτελούν εξαιρετική πηγή αυτή της βιταμίνης.
Ευνοεί την φυσιολογική Λειτουργία του Εντέρου
Το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, και τα δύο συμβάλλουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στην προώθηση μιας υγιούς λειτουργίας του εντέρου.
Σπανάκι και Φυτοχημικές Ενώσεις
Τα φυτοχημικά είναι χημικές ουσίες που παράγονται από φυτά μέσω πρωτογενούς ή δευτερογενούς μεταβολισμού και έχει αποδειχτεί ότι έχουν ευεργετικά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η προστασία του DNA από βλάβες, η καλύτερη ρύθμιση των ορμονών και η μείωση των φλεγμονών. Το σπανάκι περιέχει πολλές φυτοχημικές ενώσεις, όπως τη λουτεϊνη, τη ζεαξανθίνη, το β-καροτένιο, τη χλωροφύλλη, τη κερσετίνη κ.α.Ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα φυτοχημικών ενώσεων που μπορούμε να προσλάβουμε.
Σύσταση
100% Bio Σπανάκι Σκόνη.
Διατροφικός Πίνακας:
Πίνακας διατροφικής αξίας v 100 γρ
Θερμιδική αξία……………………………………………..1273,2kj/301,9kcal
Πρωτεΐνες………………………………………………………32,3 γρ
Λιπαρά……………………………………………………………3,9 γρ
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα…….0,57 γρ
Υδατάνθρακες………………………………………………..29,4 γρ
εκ των οποίων σάκχαρα………………………………2,6 γρ
Φυτικές Ίνες…………………………………………………….10 γρ
Αλάτι………………………………………………………………..2,23 γρ
Ιδανικό και για vegetarians και vegans.
Χρήση:
Τα αποξηραμένα σπανάκι σε σκόνη είναι μία καλή εναλλακτική λύση για να τα χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας. Μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι μας και να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία της ενυδάτωσης όταν πρόκειται να το βράσουμε. Βρίσκει εφαρμογή σε ριζότο, πίτες, ζύμες, σάλτσες, ροφήματα, σαλάτα ακόμα και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χαρίζει πλούσια γεύση, χρώμα και άρωμα. Καταναλώστε περίπου 1 κουταλιά του γλυκού καθημερινά.
Προέλευση: Ελλάδα
Ποιότητα: Βιολογικό
Χαρακτηριστικά: Gluten Free, Lactose Free, Vegan
Εφαρμογή: Μείγματα ψησίματος, συμπληρώματα διατροφής, δημητριακά, smoothies, διαχείριση βάρους.
Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10,DE-ÖKO-007, EcoVeg
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Ελλάδα |
Παρτίδα: | _2023 |
Βιολογικό: | Ναι |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 100 g |
Κριτικές
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.