Συσκευασία 100γρ. (είτε 250γρ., 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει βιολογική σκόνη Μπαομπάμπ (Baobab).
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: Baobab, Δέντρο της Ζωής
Ιστορία, Μυθολογία και Μορφολογία του Φυτού
Το μπαομπάμπ (Adansonia digitata), γνωστό και ως "Δέντρο της Ζωής," είναι ένα εμβληματικό δέντρο της Αφρικής, με ιστορία χιλιάδων ετών στη διατροφή και την ιατρική. Οι καρποί του, προστατευμένοι μέσα σε σκληρό κέλυφος, περιέχουν έναν κονιώδη λευκό πολτό, ο οποίος χρησιμοποιείται για την παρασκευή της σκόνης μπαομπάμπ. Στη λαϊκή παράδοση της Αφρικής, το δέντρο θεωρείται σύμβολο μακροζωίας και σοφίας. Το όνομά του προέρχεται από την αραβική λέξη "bu-hibab," που σημαίνει "καρπός με πολλούς σπόρους." Η σκόνη από το φρούτο του "Δέντρου της Ζωής" προσφέρει στον οργανισμό απαραίτητα αντιοξειδωτικά και μέταλλα, μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και μηλικού οξέως για τόνωση και ενέργεια.
Baobab σε σκόνη βιολογικής γεωργίας. Είναι υπερ-θρεπτικό φρούτο που περιέχει πλήθος βιταμινών και μετάλλων. Προέρχεται από το δέντρο Βaobab της Αφρικής, γνωστό και ως το ‘δέντρο της ζωής’. Είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και σάκχαρα, ενώ έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σημαντικές πρεβιοτικές ιδιότητες. Θεωρείται άριστο αντιοξειδωτικό και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη C. Εκτός από την πλούσια θρεπτική του αξία, θεωρείται πως ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων και καθυστερεί τη διαδικασίας γήρανσης ενώ προστατεύει τον οργανισμό ενάντια στις φλεγμονώδης παθήσεις.
Τα οφέλη του είνα πάρα πολλά και θεωρείται ως η απόλυτη υπερτροφή για υγεία και ευεξία. Ο καρπός του μπαομπάμπ λέγεται ότι έχει τρεις φορές την βιταμίνη C ενός πορτοκαλιού, 50% περισσότερο ασβέστιο από το σπανάκι και μια καλή προμήθεια αντιοξειδωτικών (έξι φορές την ποσότητα των μύρτιλλων). Εχει σκληρό κέλυφος σαν του καρυδιού και έναν λευκό κονιώδη πολτό. Μερικοί λένε ότι έχει γεύση που είναι ένας συνδυασμός ανανά και πεπονιού.
Ιδιότητες που προκύπτουν από έρευνες για το Μπαομπάμπ
- Υψηλή Περιεκτικότητα σε Βιταμίνη C: Συμβάλλει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κόπωσης.
- Πλούσιο σε Αντιοξειδωτικά: Προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων.
- Περιεκτικότητα σε Πρεβιοτικά: Ενισχύει τη χλωρίδα του εντέρου και βοηθά στην πέψη.
- Υγεία Οστών και Δοντιών: Υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σκελετική υγεία.
- Υποστήριξη του Νευρικού Συστήματος: Το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
- Ρύθμιση του Μεταβολισμού: Ο συνδυασμός βιταμινών, μετάλλων και ινών συμβάλλει στη διατήρηση υγιών μεταβολικών διαδικασιών.
- Διαχείριση Διαβήτη: Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα και του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, είναι κατάλληλο για διαβητικούς.
Τρόπος Χρήσης
- Συνίσταται 10-15 γρ. την ημέρα, μία ποσότητα που μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες., σε smoothies, χυμούς, γιαούρτι ή δημητριακά.
- Χρησιμοποιήστε το σε αρτοσκευάσματα, τηγανίτες και σάλτσες.
- Μπορεί να προστεθεί σε ζεστά ροφήματα ή να χρησιμοποιηθεί ως βάση για δροσιστικά ποτά.
Προέλευση: Γερμανία
Ποιότητα: Βιολογικό
Χαρακτηριστικά: Gluten Free, Lactose Free, Vegan
Εφαρμογή: Μείγματα ψησίματος, συμπληρώματα διατροφής, δημητριακά, smoothies, διαχείριση βάρους.
Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10,DE-ÖKO-007, EcoVeg
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Παρενέργειες
Το μπαομπάμπ θεωρείται ασφαλές στη συνιστώμενη δοσολογία. Σε υπερβολική κατανάλωση, ενδέχεται να προκαλέσει γαστρεντερικές ενοχλήσεις λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες. Άτομα με ευαισθησία ή αλλεργίες στα φρούτα πρέπει να συμβουλευτούν ειδικό πριν τη χρήση.
Σημαντική Σημείωση
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ασθενειών. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον διατροφολόγο σας πριν τη χρήση, ειδικά εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.
Βιβλιογραφία
- De Caluwe, E., et al. (2010). "Adansonia digitata L. – A Review of Traditional Uses, Phytochemistry, and Pharmacology." African Journal of Ecology.
- Stadlmayr, B., et al. (2013). "Nutritional Composition of Baobab Fruit." Journal of Food Composition and Analysis.
- Brendler, T., & Van Wyk, B. E. (2008). "A Review of African Medicinal Plants." Journal of Ethnopharmacology.