Συσκευασία 20 γρ. (είτε 200γρ., 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει το άνθος του φυτού.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: Αστεροειδής Άνισος
Ιδιότητες:
● Κατά των ρευματισμών.
● Κατά των κολικών.
● Πέψη.
Επιπλέον, ο γλυκάνισος χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε λικέρ αλλά και στη μαγειρική σε πιάτα με κρέας, ενώ κατέχει ιδιαίτερα θέση στην κινέζικη, την ινδική και την ινδονησιακή κουζίνα.
Προέλευση: Ινδία
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Προετοιμασία:
1 κουταλάκι του γλυκού από τριμμένο γλυκάνισο (ή ένα “αστεράκι”) ρίχνεται σ’ ένα δοχείο όπου προστίθεται 1 ποτήρι νερό, το περιεχόμενο βράζεται για 5 – 10 λεπτά και μετά από ένα διάστημα το υγρό στραγγίζεται και πίνεται.
Συνταγές μαγειρικής με αστεροειδή γλυκάνισο:
(1). Ψαρόσουπα με κεφάλι πεσκανδρίτσας
Η σούπα αυτή δεν πρέπει να είναι θολή στην όψη ούτε πηχτή και αυτό να μη μας ανησυχήσει.
Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 1 ώρα, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 15΄ περίπου
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το ζωμό
• 2 κεφάλια πεσκανδρίτσας γύρω στα 3 κιλά (ή 1 κεφάλι αν βρείτε μεγάλο ή περισσότερα αν δεν βρείτε αρκέτα μεγάλα), καλά πλυμένα με αρκετό κρύο νερό έτσι ώστε να φύγουν τυχόν αίματα)
• 40 ml ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας αποξεραμένο σκόρδο
• 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. καρότα, βιολογικά, τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
• 70 γρ. σέλερι τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
• 100 γρ. ντόματα από κονσέρβα, ψιλοκομμένη
• 750 ml λευκό ξηρό κράσι
• 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
• 1 φύλλο δάφνης
• 15 κόκκοι μαύρο πιπέρι
• 2 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου
Για τη σούπα
• 250 γρ. καρότα, βιολογικά, κομμένα σε μικρά κυβάκια
• 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
• 250 γρ. πατάτες, βιολογικές, κομμένες σε μικρά κυβάκια, τα οποία βάζουμε σε κρύο νερό μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε για να μη μαυρίσουν
• 1/2 ματσάκι μυρώνια δεμένα με κλωστή (αν δεν βρείτε, βάλτε μαϊντανό αποξεραμένο)
• 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή ξερό
• Aλάτι, πιπέρι
• Eαιόλαδο και χυμός λεμονιού, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Ζωμός: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα και μετά 1 λεπτό τα κεφάλια της πεσκανδρίτσας και το κρασί.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει το κρασί. Μόλις βράσει για 2 λεπτά, ρίχνουμε αρκετό νερό έτσι ώστε να καλυφθεί καλά το ψάρι και προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, το πιπέρι και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Μόλις αρχίσει ο ζωμός να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (πρέπει να βλέπουμε πολύ λίγες και «απαλές» φουσκάλες) για 30 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε 1 μεγάλο κεφάλι ψαριού θα χρειαστεί να το βράσουμε για 45 λεπτά περίπου.
Προσοχή: Πριν ακόμα ο ζωμός αρχίσει να βράζει, εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε το ξάφρισμα το οποίο θα συνεχίσουμε καθ' όλη τη διάρκεια του βρασμού του ψαριού.
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Ινδία |
Παρτίδα: | _2023 |
Διατηρείται: | Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος |
Θεραπείες για: | Δυσπεψίες, Ρευματισμοί, Στομάχι |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 20 g |
Κριτικές
AMALIA MIR στις 27 Aug 2024
-
AMALIA MIR στις 3 Aug 2024
-
AMALIA MIR στις 3 Aug 2024
-
Stefi Kir στις 21 Jul 2024
-
ΕΛΙΣΑΒΕΤ Ε? στις 15 May 2024
Αστέρι - Αστέρι ο αστεροειδής γλυκάνισος. Πολύ καλό μέγεθος των αστεριών γεμάτα με σποράκια.
Ηρώ Κ? στις 9 Apr 2024
Τέλεια - Άψογα όλα!!!
Ηρώ Κ? στις 15 Feb 2024
Άψογο - Τέλιο
Μάγδα Τ? στις 4 Jan 2024
Εξαιρετικο - Χάρηκα για την συνεργασία μας επειδή δεν έβρισκα το προϊόν στο εμπόριο. Ήδη το έχω δοκιμάσει στο ρόφημα με ginger για το κρυολόγημα μου. Ευχαριστώ!
ΜΑΡΙΝΑ Χ? στις 19 Oct 2023
- Καθαρό και αρωματικό
ΑΓΓΕΛΙΚΗ Δ? στις 28 Jul 2023
Εξαιρετικά προιόντα - Eξαιρετικής ποιότητας προιόντα, άμεση εξυπηρέτηση !!!
Εμφανιζόμενα σχόλια 1-10 από 10