Αστεροειδής Γλυκάνισος

14 Κριτικές
Μάρκα: Herbstore.gr
SKU: 5212019203005
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες
Ετικέτες: #Υγεία 
1,42€
1,50€
Αρχική Λιανική Τιμή: 1,50€ -5.33%
Χαμηλότερη Τιμή τελευταίων 30 ημερών: 1,42€ 0%

Περιγραφή

Συσκευασία 20 γρ. (είτε 200γρ., 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει το άνθος του φυτού.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)

Άλλες Ονομασίες: Αστεροειδής Άνισος


Ιστορικά Στοιχεία και Μορφολογία Φυτού:
Ο αστεροειδής γλυκάνισος (Illicium verum) είναι ένας αρωματικός καρπός που προέρχεται από ένα αειθαλές δέντρο της οικογένειας Schisandraceae. Η ιδιαίτερη μορφή του καρπού, που θυμίζει αστέρι, τον καθιστά ξεχωριστό. Χρησιμοποιείται ευρέως από την αρχαιότητα στην παραδοσιακή ιατρική και την κουζίνα, κυρίως στην Κίνα, την Ινδία και την Ινδονησία. Στην κινεζική ιατρική, ο γλυκάνισος συνδέεται με τις θερμαντικές του ιδιότητες και την ικανότητα να προάγει την καλή πέψη.


Ιδιότητες που προκύπτουν από έρευνες:

  • Κατά των ρευματισμών: Μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει από πόνους των αρθρώσεων.
  • Κατά των κολικών: Καταπραΰνει τον πόνο στο έντερο και βοηθά στη μείωση των σπασμών.
  • Πέψη: Βοηθά στην ανακούφιση από τη δυσπεψία και προάγει την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Τρόπος Χρήσης:
1 κουταλάκι του γλυκού από τριμμένο γλυκάνισο (ή ένα “αστεράκι”) ρίχνεται σε ένα δοχείο με 1 ποτήρι νερό, βράζεται για 5-10 λεπτά, και το υγρό στραγγίζεται πριν από τη χρήση.

Ιδανικό και για vegetarians και vegans.

Προέλευση: Ινδία.

Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5°C – 15°C) μέρος.


Παρενέργειες:
Η κατανάλωση σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές ενοχλήσεις ή αλλεργικές αντιδράσεις. Συνιστάται προσοχή κατά τη χρήση του από εγκύους και θηλάζουσες χωρίς τη συμβουλή γιατρού.


Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη χρήση.


Βιβλιογραφία:

  1. Duke, J. A. (2002). Handbook of Medicinal Herbs. CRC Press.
  2. Grieve, M. (1994). A Modern Herbal. Penguin.
  3. Wichtl, M. (2004). Herbal Drugs and Phytopharmaceuticals. Medpharm Scientific Publishers.
  4. Chen, J., & Zhao, Z. (2006). "Traditional Chinese Medicine in Modern Practice." Journal of Ethnopharmacology.

Συνταγές Μαγειρικής:

Συνταγές μαγειρικής με αστεροειδή γλυκάνισο:

(1). Ψαρόσουπα με κεφάλι πεσκανδρίτσας

Η σούπα αυτή δεν πρέπει να είναι θολή στην όψη ούτε πηχτή και αυτό να μη μας ανησυχήσει.

Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 1 ώρα, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 15΄ περίπου

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το ζωμό 
• 2 κεφάλια πεσκανδρίτσας γύρω στα 3 κιλά (ή 1 κεφάλι αν βρείτε μεγάλο ή περισσότερα αν δεν βρείτε αρκέτα μεγάλα), καλά πλυμένα με αρκετό κρύο νερό έτσι ώστε να φύγουν τυχόν αίματα) 
• 40 ml ελαιόλαδο 
• 1 κουτ. σούπας αποξεραμένο σκόρδο 
• 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
• 100 γρ. καρότα, βιολογικά, τριμμένα στον χονδρό τρίφτη 
• 70 γρ. σέλερι τριμμένο στον χονδρό τρίφτη 
• 100 γρ. ντόματα από κονσέρβα, ψιλοκομμένη 
• 750 ml λευκό ξηρό κράσι 
• 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι 
• 1 φύλλο δάφνης 
• 15 κόκκοι μαύρο πιπέρι 
• 2 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου

Για τη σούπα 
• 250 γρ. καρότα, βιολογικά, κομμένα σε μικρά κυβάκια 
• 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε μικρά κυβάκια 
• 250 γρ. πατάτες, βιολογικές, κομμένες σε μικρά κυβάκια, τα οποία βάζουμε σε κρύο νερό μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε για να μη μαυρίσουν 
• 1/2 ματσάκι μυρώνια δεμένα με κλωστή (αν δεν βρείτε, βάλτε μαϊντανό αποξεραμένο) 
• 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή ξερό 
• Aλάτι, πιπέρι 
• Eαιόλαδο και χυμός λεμονιού, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία: 

Ζωμός: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα. 
Προσθέτουμε την ντομάτα και μετά 1 λεπτό τα κεφάλια της πεσκανδρίτσας και το κρασί.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει το κρασί. Μόλις βράσει για 2 λεπτά, ρίχνουμε αρκετό νερό έτσι ώστε να καλυφθεί καλά το ψάρι και προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, το πιπέρι και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Μόλις αρχίσει ο ζωμός να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (πρέπει να βλέπουμε πολύ λίγες και «απαλές» φουσκάλες) για 30 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε 1 μεγάλο κεφάλι ψαριού θα χρειαστεί να το βράσουμε για 45 λεπτά περίπου.

Προσοχή: Πριν ακόμα ο ζωμός αρχίσει να βράζει, εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε το ξάφρισμα το οποίο θα συνεχίσουμε καθ' όλη τη διάρκεια του βρασμού του ψαριού.

Άλλες λεπτομέρειες

Προέλευση:
Ινδία
Παρτίδα:
_2024
Διατηρείται:
Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Περιτύλιγμα Δώρου:
Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι
Βάρος:
20 g

Κριτικές

Από 14 κριτικές

Αστέρι

Αστέρι ο αστεροειδής γλυκάνισος. Πολύ καλό μέγεθος των αστεριών γεμάτα με σποράκια.

Τέλεια

Άψογα όλα!!!

Άλλοι πελάτες είδαν επίσης

Πλοήγηση

Edit Option

(Product 4) Sample - Clothing And Accessory Boutiques For Sale Pink / S / Option 1
$86.00
$68.80
Add More
Σύνδεση

Επιλέξτε Λίστα

ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Συνδεθείτε ή Δημιουργήστε λογαριασμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας!

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της παρακάτω φόρμας

Notify Me