
Συσκευασία 20 γρ. (είτε 200γρ., 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει το άνθος του φυτού.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: Αστεροειδής Άνισος
Ιδιότητες:
● Κατά των ρευματισμών.
● Κατά των κολικών.
● Πέψη.
Επιπλέον, ο γλυκάνισος χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε λικέρ αλλά και στη μαγειρική σε πιάτα με κρέας, ενώ κατέχει ιδιαίτερα θέση στην κινέζικη, την ινδική και την ινδονησιακή κουζίνα.
Προέλευση: Ινδία
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Προετοιμασία:
1 κουταλάκι του γλυκού από τριμμένο γλυκάνισο (ή ένα “αστεράκι”) ρίχνεται σ’ ένα δοχείο όπου προστίθεται 1 ποτήρι νερό, το περιεχόμενο βράζεται για 5 – 10 λεπτά και μετά από ένα διάστημα το υγρό στραγγίζεται και πίνεται.
Συνταγές μαγειρικής με αστεροειδή γλυκάνισο:
(1). Ψαρόσουπα με κεφάλι πεσκανδρίτσας
Η σούπα αυτή δεν πρέπει να είναι θολή στην όψη ούτε πηχτή και αυτό να μη μας ανησυχήσει.
Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 1 ώρα, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 15΄ περίπου
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το ζωμό
• 2 κεφάλια πεσκανδρίτσας γύρω στα 3 κιλά (ή 1 κεφάλι αν βρείτε μεγάλο ή περισσότερα αν δεν βρείτε αρκέτα μεγάλα), καλά πλυμένα με αρκετό κρύο νερό έτσι ώστε να φύγουν τυχόν αίματα)
• 40 ml ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας αποξεραμένο σκόρδο
• 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. καρότα, βιολογικά, τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
• 70 γρ. σέλερι τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
• 100 γρ. ντόματα από κονσέρβα, ψιλοκομμένη
• 750 ml λευκό ξηρό κράσι
• 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
• 1 φύλλο δάφνης
• 15 κόκκοι μαύρο πιπέρι
• 2 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου
Για τη σούπα
• 250 γρ. καρότα, βιολογικά, κομμένα σε μικρά κυβάκια
• 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
• 250 γρ. πατάτες, βιολογικές, κομμένες σε μικρά κυβάκια, τα οποία βάζουμε σε κρύο νερό μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε για να μη μαυρίσουν
• 1/2 ματσάκι μυρώνια δεμένα με κλωστή (αν δεν βρείτε, βάλτε μαϊντανό αποξεραμένο)
• 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή ξερό
• Aλάτι, πιπέρι
• Eαιόλαδο και χυμός λεμονιού, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Ζωμός: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα και μετά 1 λεπτό τα κεφάλια της πεσκανδρίτσας και το κρασί.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει το κρασί. Μόλις βράσει για 2 λεπτά, ρίχνουμε αρκετό νερό έτσι ώστε να καλυφθεί καλά το ψάρι και προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, το πιπέρι και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Μόλις αρχίσει ο ζωμός να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (πρέπει να βλέπουμε πολύ λίγες και «απαλές» φουσκάλες) για 30 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε 1 μεγάλο κεφάλι ψαριού θα χρειαστεί να το βράσουμε για 45 λεπτά περίπου.
Προσοχή: Πριν ακόμα ο ζωμός αρχίσει να βράζει, εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε το ξάφρισμα το οποίο θα συνεχίσουμε καθ' όλη τη διάρκεια του βρασμού του ψαριού.
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Ινδία |
Παρτίδα: | _2023 |
Διατηρείται: | Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος |
Θεραπείες για: | Δυσπεψίες, Ρευματισμοί, Στομάχι |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 20 g |
Κριτικές
ΑΓΓΕΛΙΚΗ Δ? στις 28 Jul 2023
Εξαιρετικά προιόντα - Eξαιρετικής ποιότητας προιόντα, άμεση εξυπηρέτηση !!!
Εμφανιζόμενα σχόλια 1-10 από 1