Συσκευασία 10ml (είτε 50ml, 100ml & 500ml) που περιέχει 100% βρώσιμου Αιθερίου Ελαίου Κυπαρισσιού.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το Κυπαρίσσι (Cypress) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Cupressus Sempervirens. Το αιθέριο έλαιο του Κυπαρισσιού προέρχεται από απόσταξη ατμού των βλαστών και βελονών του και έχει ένα πικάντικο , βοτανώδες, φρέσκο και καθαρό άρωμα.
Το αιθέριο έλαιο του Κυπαρισσιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αγχολυτικό, ηρεμιστικό, στυπτικό, τονωτικό, αιμοστατικό, αναζωογονητικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αποτοξινωτικό. Επίσης χρησιμοποιείται για άσθμα, βήχα, βρογχίτιδα, γυναικολογικά, δύσπνοια, κιρσούς, κυτταρίτιδα, λιπαρότητα μαλλιών και δέρματος, νευρική αδυναμία, ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, τοπικό πάχος και φλεβίτιδα.
Το αιθέριο έλαιο του Κυπαρισσιού συνδυάζεται πολύ καλά με : Λεμόνι, Λεμόνι ΒΙΟ, Λεβάντα, Λεβάντα ΒΙΟ, Λεβαντίνη ΒΙΟ, Πορτοκάλι, Πορτοκάλι ΒΙΟ, Μανταρίνι, Μανταρίνι Κόκκινο, Μανταρίνι Κόκκινο ΒΙΟ, Ευκάλυπτο, Ευκάλυπτος ΒΙΟ, Μέντα, Μέντα ΒΙΟ, Κανέλα, Κανέλα Κεϋλάνης ΒΙΟ, TeaTree(Τεϊόδεντρο), Τεϊόδεντρο ΒΙΟ, Γιασεμί, Φασκόμηλο, Φασκόμηλο ΒΙΟ & Τζίντζερ.
INCI-name: Cupressus Sempervirens
Προέλευση: Ελλάδα. Νομό Ημαθίας (συλλέγεται από τα Πιέρια Όρη)
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν αποτελεί παραδοσιακό παρασκεύασμα και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία:
Benedek, B., Kopp, B., & Melzig, M. F. (2007). Cyperus sempervirens essential oil: Antioxidant and antimicrobial properties. Journal of Ethnopharmacology, 113(2), 227-232.
Lis-Balchin, M., Deans, S. G., & Eagles, J. (1998). Relationship between bioactivity and chemical composition of Cyperus sempervirens essential oil. Phytotherapy Research, 12(5), 405-408.
Ebrahimabadi, A. H., Djafari-Bidgoli, Z., Mazoochi, A., & Kashi, F. J. (2010). Chemical composition and antioxidant properties of Cupressus sempervirens essential oil. Food and Chemical Toxicology, 48(6), 1137-1144.