
Συσκευασία 200ml (είτε 500ml, 1Ltr, 5Ltr & 10Ltr) που περιέχει Σιρόπι Αγαύης Βιολογικό 100%.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το νέκταρ αγαύης είναι πιο γλυκό από το μέλι αλλά χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που εξάγεται από το φυτό αγαύης γνωστό ως «Blue Agave». Οι Αζτέκοι τιμούσαν την αγαύη ως δώρο των Θεών και χρησιμοποιούσαν το υγρό από τον πυρήνα του φυτού για να δώσουν γεύση στα φαγητά και τα ποτά τους. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων γεύσης και υγείας.
Το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντικό και τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα υποκατάστατο της ζάχαρης που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης σε αντίθεση με την ζάχαρη περιέχει κυρίως φρουκτόζη και πολύ λιγότερη γλυκόζη. Αυτό καθιστά το σιρόπι μια πιο «υγιεινή λύση» καθώς είναι ένα γλυκαντικό με πολύ χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την κοινή ζάχαρη. Με άλλα λόγια η αντικατάσταση της ζάχαρης με σιρόπι αγαύης έχει ως αποτέλεσμα την μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, την μείωση των τριγλυκεριδίων και του καρδιακού κινδύνου, την αύξηση των επιπέδων της καλής χοληστερόλης με αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση και ρύθμιση της γλυκόζης αίματος.
Η γλυκύτητα του βιολογικού Σιροπιού Αγαύης προέρχεται κυρίως από την ινουλίνη (πρεβιοτική φυτική ίνα) και επειδή είναι πιο γλυκό από την κοινή ζάχαρη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές μερίδες για να γλυκαίνει τα τρόφιμα ή τα ποτά.
Το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης προστίθεται σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής (σοκολάτα, καραμέλα), επιδόρπια (κέικ, μπισκότα) μαρμελάδες, δημητριακά, ενεργειακές μπάρες, snacks, προϊόντα γάλακτος και ποτά (καφές, χυμός, smoothies) έτσι ώστε να προσδώσει αυτή την ξεχωριστή γλυκιά γεύση στα πλαίσια μίας υγιεινής διατροφής.
Επιπλέον, το βιολογικό Σιρόπι Αγαύης χρησιμοποιείται σε λοσιόν, προϊόντα μαλλιών, μάσκες προσώπου και λάδια.
Η αγάβη είναι ένα κακτοειδές φυτό από το οποίο εκτός από το σιρόπι παρασκευάζεται κ η τεκίλα. Η αγάβη περιέχει μεγάλη ποσότητα ινουλίνης, ενός πολυσακχαρίτη ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευεργετικός στη χλωρίδα του εντέρου εφόσον βοηθά στην ανάπτυξη των φιλικών μικροβίων. Η αγάβη αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από φρουκτόζη και θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
H θερμική επεξεργασία των φύλλων της αγάβης για να παραχθεί το σιρόπι δεν ξεπερνά σε κανένα σημείο των σταδίων παραγωγής τους 45 βαθμούς, έτσι ώστε να διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά. Το σιρόπι έχει υπέροχη γεύση ανάμεσα σε μέλι και καραμέλα.
Χαρακτηριστικά: Gluten Free, GMO-Free, Vegan
Εφαρμογή: συμπληρώματα διατροφής, smoothies
Πιστοποιήσεις: ΜΙΧ-ΒΙΟ-169
Προέλευση: Γερμανία
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Γερμανία |
Παρτίδα: | 2022 |
Θεραπείες για: | Ζαχαροδιαβήτη, Καρδιά, Τριγλυκερίδια, Χοληστερίνη |
Βιολογικό: | Ναι |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 200 g |
Κριτικές
Χριστίνα Κ? στις 18 Mar 2022
Τέλεια εναλλακτική ζάχαρης - Είναι ένα προϊόν χωρίς ιδιαίτερη γεύση ή μυρωδιά (όπως π.χ. η στέβια) και πολύ γλυκό (οπότε χρειάζεται μικρή ποσότητα). Ιδανικό για γλυκά, ροφήματα και ότι άλλο θέλετε να γλυκανετε. Πολύ καλή τιμή επίσης και άμεσης παράδοση.
Εμφανιζόμενα σχόλια 1-10 από 1