Συσκευασία 10ml (είτε 50ml) που περιέχει 100% Αιθερίου Ελαίου Ορτανσίας.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το αιθέριο έλαιο ορτανσίας λαμβάνεται χρησιμοποιώντας ρίζα άγριας συγκομιδής και οργανική αλκοόλη σε μικρές παρτίδες. Το αιθέριο έλαιο ορτανσίας έχει μια γλυκιά αλλά πικάντικη γεύση και συχνά αναμιγνύεται σε βοτανικές συνθέσεις.
Έχει ελαφρύ ανοιχτό χρώμα και ήπια λουλουδάτη μυρωδιά. Το συγκεκριμένο εκχύλισμα είναι αναγνωρισμένο για τις τονωτικές, καθαριστικές και διουρητικές του ιδιότητες. Φημολογείται πως ανακουφίζει από ρευματισμούς, πόνο στην πλάτη και θρέφει τις πληγές. Είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία όπως κάλσιο, μαγνήσιο, ποτάσιο, σίδηρο και φώσφορο. Καθώς επίσης, φανερώνει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή που επιτρέπουν την καλή λειτουργία των κυττάρων.
Χρησιμοποιείται συχνά στην βιομηχανία των καλλυντικών σε κρέμες προσώπου, αφρόλουτρα και κρέμες σώματος, για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες και το ήπιο άρωμα του.
Το αιθέριο έλαιο της ορτανσίας συνδυάζεται πολύ καλά με: Ελίχρυσο, Δάφνη, Καζεπούτ, Δενδρολίβανο, Λεμονόχορτο, Ελεμίμ Γιασεμί, Μαύρο πιπέρι.
Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, ούτε σε παιδιά κάτω των 6 ετών.
INCI-name: Hydrangea Macrophylla extract
Προέλευση: Γερμανία
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν αποτελεί παραδοσιακό παρασκεύασμα και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία:
Havkin-Frenkel, D., & Belanger, F. C. (2008). Biochemistry and molecular biology of vanilla flavor production. Critical Reviews in Plant Sciences, 27(4), 227-253.
Ranadive, A. S. (1994). Vanilla—cultivation, curing, chemistry, technology and commercial products. Spices, Herbs, and Edible Fungi, 517-558.
Walton, N. J., Mayer, M. J., & Narbad, A. (2003). Vanillin: Biosynthesis, molecular biology, and biotechnological production. Applied Microbiology and Biotechnology, 63(3), 227-232.