Συσκευασία 25 γρ. (είτε 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει τα επίγεια τμήματα του βιολογικού φυτού.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: Θύμιο, Θύμος & Σμάρι
Ιδιότητες:
● Βοηθάει σε προβλήματα στομάχου και εντέρων.
● Ανακούφιση από το βήχα.
● Για το συνάχι και τη γρίπη.
● Τονώνει το νευρικό σύστημα.
● Καταπραϋντικό.
● Βοηθάει σε περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης και στο άγχος.
● Χαρίζει πνευματική διαύγεια.
● Τονώνει τα νεύρα.
● Εξαιρετικό για ρευματικές παθήσεις (πλύσεις).
● Αντιμετωπίζει τη τριχόπτωση.
● Εξαιρετικό για τον καθαρισμό των δοντιών.
● Αντιμετωπίζει στοματίτιδες και ερεθισμένες αμυγδαλές (γαργάρες).
Προέλευση: Ελλάδα. Νομό Ημαθίας (καλλιεργήσιμο)
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Προετοιμασία:
1 κουτάλια φαγητού από βιολογικό θυμάρι (ή μια πρέζα άτριφτου) ζεματιέται με 1 ποτήρι βραστό νερό σ’ ένα σκεπασμένο δοχείο, αφήνεται για 10-15 λεπτά και στραγγίζεται πριν από τη χρήση.
Για πλύσεις προετοιμάζεται το παραπάνω τσάι πιο συμπυκνωμένο στη δόση 50-60 γρ. σ’ ένα λίτρο νερό.
Ιστορικά Στοιχεία:
Η ονομασία θυμάρι προέρχεται από το ελληνικό ”θύμος”(πνεύμα, διάθεση). Η αρχική σημασία ήταν καπνός, που προφανώς οφείλεται στην έντονη οσμή του θυμαριού. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση των νεκρών τους.
Η θεραπευτική δράση στους πνεύμονες και τους βρόγχους έγινε γνωστή μόλις το Μεσαίωνα. Η ηγούμενη Hildegard von Bingen εγκωμίασε το θυμάρι για την αντιμετώπιση της δύσπνοιας, του άσθματος και του κοκίτη. Η ευρεία χρήση αυτού του αρωματικού βοτάνου στην κουζίνα είναι ένα καλό παράδειγμα για την προστασία της υγείας με φυσικά υλικά. Το θυμάρι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και, με τις ιδιότητες ρύθμισης της πέψης, κάνει πιο ωφέλιμα πολλά φαγητά, κυρίως το κρέας και τα αλλαντικά.
Επιστημονικά τεκμηριωμένες εφαρμογές:
Τόσο η επιτροπή Ε όσο και η ESCOP υποστηρίζουν τη χρήση του θυμαριού στις φλεγμονές της αναπνευστικής οδού, καθώς και στη βρογχίτιδα και τον κοκίτη. Η ESCOP επιπλέον για τη θεραπεία της φλεγμονής του γαστρικού βλεννογόνου και για την κακοσμία του στόματος.
Το θυμάρι ενισχύει σε πρώτο επίπεδο την απόχρεμψη στο βήχα(με τα περιεχόμενα τερπένια) και κατευνάζει τους σπασμούς του βήχα (με τα φλαβονοειδή).
Το θυμαρέλαιο που περιέχεται στο αιθέριο έλαιο (έως 50%) έχει επίσης έντονη αντιμικροβιακή δράση εναντίον διαφόρων βακτηρίων, ιών και μυκήτων και ενισχύει την αιμάτωση του δέρματος.
Το εκχύλισμα του θυμαριού διαθέτει επίσης καλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Ελλάδα. Νομό Ημαθίας (καλλιεργήσιμο) |
Παραγωγή: | Καλοκαίρι 2023 |
Διατηρείται: | Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος |
Θεραπείες για: | Βήχα, Γρίπη, Δυσπεψίες, Κρυολογήματα, Μαλλιά, Μυκητιάσεις, Ρευματισμοί, Στομάχι, Στρες - Άγχος |
Βιολογικό: | Ναι |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 30 g |
Κριτικές
ΜΑΡΟΥΛΑ Λ? στις 7 Feb 2024
Πολύ καλό - Πολύ καλό
Σοφία Σ? στις 30 Jan 2024
-
Εμφανιζόμενα σχόλια 1-10 από 2