Συσκευασία 20 γρ. (είτε 200γρ. & 500γρ.) που περιέχει τριμμένο τον καρπό του φυτού.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: -
Ιστορικά Στοιχεία και Μορφολογία Φυτού:
Το μοσχοκάρυδο (Myristica fragrans) είναι ένας εξωτικός καρπός που προέρχεται από το δέντρο της μοσχοκαρυδιάς, το οποίο ευδοκιμεί σε τροπικές περιοχές, όπως η Ινδονησία και η Καραϊβική. Το δέντρο παράγει δύο κύρια προϊόντα: τον γνωστό μας σκληρό σπόρο (μοσχοκάρυδο) και τον εξωτερικό ιστό του καρπού, γνωστό ως μασίς. Το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται παραδοσιακά τόσο στη μαγειρική όσο και στη φαρμακευτική για τις αρωματικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.
Ιδιότητες που προκύπτουν από έρευνες στο Μοσχοκάρυδο:
- Αντισηπτικό του εντέρου: Έχει φυσικές αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες που προστατεύουν το πεπτικό σύστημα από λοιμώξεις.
- Τόνωση του εγκεφάλου: Περιέχει μυριστικίνη, μια ουσία που έχει διερευνηθεί για τις πιθανές νευροπροστατευτικές της ιδιότητες.
- Βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος: Βοηθά στην ενίσχυση της ροής του αίματος και στη μείωση της φλεγμονής στα αγγεία.
Τρόπος Χρήσης:
1 κουταλιά του γλυκού από τριμμένο μοσχοκάρυδο ζεματιέται με 1 ποτήρι βραστό νερό σε σκεπασμένο δοχείο. Αφήνεται για 5-10 λεπτά και (προαιρετικά) στραγγίζεται πριν από τη χρήση.
Ιδανικό και για vegetarians και vegans.
Προέλευση: Αίγυπτος
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5°C – 15°C) μέρος
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη χρήση.
Βιβλιογραφία:
- Duke, J. A. (2002). Handbook of Medicinal Herbs. CRC Press.
- Blumenthal, M. (1998). The Complete German Commission E Monographs: Therapeutic Guide to Herbal Medicines. Integrative Medicine Communications.
- Chevallier, A. (1996). Encyclopedia of Medicinal Plants. Dorling Kindersley.
- Hoffman, D. (2003). Medical Herbalism: The Science and Practice of Herbal Medicine. Healing Arts Press.