Συσκευασία 50γρ. (είτε 250γρ., 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει Μήλο σκόνη.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Τα μήλα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καρπούς με πολλά οφέλη για την υγεία και μάλιστα υποστηριζόμενα από πολλά ερευνητικά αποτελέσματα.
1. Τα μήλα μπορεί να μειώσουν την υψηλή χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση Απολαύστε ένα ζουμερό μήλο και μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία σας.
«Μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μήλου με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, που μπορεί να σχετίζεται με τα οφέλη για τη μείωση της χοληστερόλης των διαλυτών ινών που βρίσκονται στα μήλα», λέει ο Anzlovar.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις , οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν στην πρόληψη της συσσώρευσης χοληστερόλης στην επένδυση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας επομένως τη συχνότητα εμφάνισης αθηροσκλήρωσης (περιορισμένης ροής αίματος στις αρτηρίες λόγω συσσώρευσης πλάκας) και καρδιακών παθήσεων.
Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης: Μια προηγούμενη ανασκόπηση διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πρόσληψη διαλυτών ινών συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση μήλων (ή αχλαδιών) συσχετίστηκε με 52% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού. Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στο The American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο μήλων την ημέρα βοήθησε τους συμμετέχοντες στη μελέτη να μειώσουν τα επίπεδα LDL («κακής») χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων .
2. Η κατανάλωση τροφών με φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένων των μήλων, μπορεί να βοηθήσει στην πέψη
Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι οι φυτικές ίνες είναι καλές για την πέψη - και αυτό που έχετε ακούσει είναι αλήθεια! Σύμφωνα με το Harvard TH Chan School of Public Health , και οι δύο τύποι φυτικών ινών (διαλυτές και αδιάλυτες, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να απορροφηθούν στο νερό) είναι σημαντικοί για την πέψη. Και είστε τυχεροί - τα μήλα έχουν και τους δύο τύπους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.
Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης, επιτρέποντας σας να αισθάνεστε χορτάτοι και επίσης επιβραδύνουν την πέψη της γλυκόζης, η οποία βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας.
Εν τω μεταξύ, οι αδιάλυτες φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μεταφορά της τροφής στο σύστημά σας και να βοηθήσουν στη δυσκοιλιότητα και την κανονικότητα, σύμφωνα με το Χάρβαρντ.
3. Τα μήλα μπορούν να υποστηρίξουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα
Ποιος δεν θέλει ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα; Τα μήλα μπορούν να είναι ένα σημαντικό εργαλείο υποστήριξης του ανοσοποιητικού σας.
Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες σε ζώα, μια δίαιτα γεμάτη με διαλυτές ίνες βοήθησε στη μετατροπή των ανοσοποιητικών κυττάρων που ήταν προφλεγμονώδη σε αντιφλεγμονώδη και υποστηρικτικά του ανοσοποιητικού.
Μια άλλη μελέτη σε ζώα , που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2018 στο περιοδικό Immunity, διαπίστωσε ότι μια δίαιτα υψηλή σε διαιτητικές ίνες βοήθησε στην προστασία των ποντικών από τη γρίπη. (Δεν είναι σαφές εάν αυτές οι επιπτώσεις θα εμφανίζονταν στους ανθρώπους, ωστόσο.)
4. Τα μήλα είναι φρούτο φιλικό προς τον διαβήτη
Εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, σκεφτείτε να προσθέσετε μήλα στη διατροφή σας. Σίγουρα, είναι φρούτο, αλλά είναι μια κοινή παρανόηση ότι τα άτομα με διαβήτη δεν μπορούν να φάνε φρούτα.
Σε αυτή την περίπτωση, οι διαλυτές φυτικές ίνες των μήλων μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σημειώνει η Mayo Clinic.
Επιπλέον, ανά Mayo, μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει αδιάλυτες φυτικές ίνες μπορεί αρχικά να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
5. Τα αντιοξειδωτικά στα μήλα μπορεί να παίξουν ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου
Αν και δεν υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για την πρόληψη του καρκίνου, τα μήλα μπορεί να συμβάλλουν στην καταπολέμηση αυτών των ασθενειών. Τα μήλα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, που οι ερευνητές εικάζουν ότι σχετίζονται με τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα μήλα.
Προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που έχουν αποδειχθεί ότι περιορίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
6. Η κατανάλωση μήλων μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους
Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα (και λαχανικά) μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος - ή να χάσετε κιλά - σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων .
Επειδή τα μήλα είναι γεμάτα με διαιτητικές ίνες, βρίσκονται ψηλά σε αυτή τη λίστα. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη και την άνοδο του σακχάρου στο αίμα, κρατώντας σας χορτάτους.
Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη στο The Lancet, τα άτομα που έτρωγαν τις περισσότερες φυτικές ίνες είχαν σημαντικά χαμηλότερο σωματικό βάρος.
7. Τα μήλα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ
Έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 στο The American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι οι ενήλικες ηλικίας 50 ετών και άνω που περιλάμβαναν μόνο μια μικρή ποσότητα τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή όπως μούρα, μήλα και τσάι στη διατροφή τους είχαν 2 έως 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τους σχετικούς τύπους άνοιας σε διάστημα 20 ετών σε σύγκριση με άτομα που κατανάλωναν περισσότερες τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή.
8. Τα μήλα μπορεί να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το έντερο σας υγιές Η υγεία του εντέρου είναι ένα σοβαρά μοντέρνο θέμα αυτές τις μέρες και αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση σκόνης μήλων μπορεί να είναι ένας τρόπος για να κάνετε τη χάρη στο πεπτικό σας σύστημα.
Τα μήλα περιέχουν ένα είδος αμύλου που ονομάζεται πηκτίνη, το οποίο είναι πρεβιοτικό. Τα πρεβιοτικά είναι σημαντικά επειδή βοηθούν στην τροφοδοσία των «καλών» βακτηρίων στο έντερο σας, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.
Ενισχύουν επίσης τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, διεγείρουν την παραγωγή ορμονών και βοηθούν το σώμα σας να απορροφήσει ορισμένα μέταλλα (όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος), μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.
Προτεινόμενη Χρήση: 5g – 10g καθημερινά. Η σκόνη Μήλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην παραγωγή ροφημάτων όπως smoothies, όσο και στη μαγειρική. Μπορεί ακόμη να καταναλωθεί με απλή αραίωση της σε νερό ή χυμό για καθημερινή χρήση.
Κατάλληλο για γλυκά και αρτοσκευάσματα:
Τοποθετήστε μέχρι 4% της συνολικής ποσότητας σκόνης μήλου για ψωμί, έως και 20% για κέικ μήλου, έως και 12% για τα μπισκότα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σε κρύα επιδόρπια.
Προέλευση: Ελλάδα
Εφαρμογή: Μείγματα ψησίματος, συμπληρώματα διατροφής, smoothies, διαχείριση βάρους.
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος