Συσκευασία 50 γρ. (είτε 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει Καρύκευμα Ras El Hanout.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Είναι ένα μείγμα μπαχαρικών από τη Βόρεια Αφρική. Παίζει παρόμοιο ρόλο στην Βόρεια Αφρικανική κουζίνα όπως και το γκαράμ μασάλα στην Ινδική κουζίνα. Στα Αραβικά, η ονομασία σημαίνει «ο επικεφαλής του καταστήματος» και υπονοεί ένα μείγμα από τα καλύτερα μπαχαρικά που ο πωλητής έχει να προσφέρει.Το ρας ελ χανούτ χρησιμοποιείται σε πολλά αλμυρά πιάτα, στο κρέας ή το ψάρι ή αναδεύεται στο κουσκούς ή το ρύζι. Το μείγμα, γενικά σχετίζεται με το Μαρόκο, παρόλο που το χρησιμοποιούν επίσης και οι γειτονικές χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Δοσολογία:
0.5-1.5% επί του τελικού προϊόντος
Τρόπος Χρήσης:
Grill, φούρνος, τηγάνι, κατσαρόλα
Περιέχει: Κορίανδρο, Πιπερόριζα, Πάπρικα, Κύμινο, Μαύρο Πιπέρι, Κουρκουμά, Κανέλα, Μπαχάρι, Γαρύφαλο & Αλάτι.
Προέλευση: Ελλάδα. Νομό Ημαθίας
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος