Συσκευασία 50γρ. (είτε 250γρ., 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει Καρπούζι σκόνη.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού αναμφισβήτητα. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία. ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και πολλές θρεπτικές φυτοχημικές ενώσεις.
Η ελληνική λέξη του φρούτου είναι “υδροπέπων” (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα “watermelon”) και η λέξη “καρπούζι” προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική “karpuz”.
Τα οφέλη για την υγεία που μας δίνει η τακτική κατανάλωση από το καρπούζι.
-Καρδιαγγειακά οφέλη
-Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
-Το καρπούζι περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τον καρκίνο
-Συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των οστών
-Συμβάλλει στη βελτίωση της πέψης
-Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
-Βοηθά στην καύση του λίπους
-Συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
-Βοηθά στη βελτίωση της υγείας των νεφρών
-Προάγει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών
-Προστατεύει τα μάτια από αλλοιώσεις που σχετίζονται με την ηλικία
-Βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους
Άσθμα: Ο κίνδυνος για την ανάπτυξη άσθματος είναι χαμηλότερος σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι η βιταμίνη C, που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά συμπεριλαμβανομένου του καρπουζιού.
Αρτηριακή πίεση: Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Hypertension έδειξε ότι τα συμπληρώματα με εκχύλισμα από καρπούζι μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε παχύσαρκους μεσήλικες ενήλικες με προ-υπέρταση ή υπέρταση στο στάδιο-1. Έδειξε επίσης πως βελτιώνει την λειτουργία των αρτηριών. Τέλος, μια διατροφή πλούσια σε λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.
Καρκίνος: Ως εξαιρετική πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, καθώς και άλλων αντιοξειδωτικών, το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Η πρόσληψη λυκοπενίου έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε αρκετές μελέτες.
Δέρμα: Το καρπούζι περιέχει βιταμίνη Α, μια θρεπτική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του σμήγματος (φυσικό έλαιο), που διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα. Η βιταμίνη Α είναι επίσης αναγκαία για την ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του δέρματος και των μαλλιών. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C είναι επίσης απαραίτητη για την κατασκευή και τη συντήρηση του κολλαγόνου.
Προτεινόμενη Χρήση: 5g – 10g καθημερινά. Η σκόνη Καρπούζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην παραγωγή ροφημάτων όπως smoothies, όσο και στη ζαχαροπλαστική. Μπορεί ακόμη να καταναλωθεί με απλή αραίωση της σε νερό ή χυμό για καθημερινή χρήση.
Προέλευση: Ελλάδα
Εφαρμογή: Μείγματα ψησίματος, συμπληρώματα διατροφής, smoothies, διαχείριση βάρους.
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος