Συσκευασία 30 (είτε 90) καψουλών, των 350mg, που περιέχουν Σαφράν / Saffron.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες του φυτού: Κρόκος, Saffron, Crocus sativus
Ιστορικά Στοιχεία και Μορφολογία του φυτού
Ο Κρόκος (Saffron) είναι ένα πολύτιμο φυτό που προέρχεται από τον ανθήρα του φυτού Crocus sativus. Ευδοκιμεί κυρίως στη Μεσόγειο, την Ινδία και το Ιράν, ενώ στην Ελλάδα καλλιεργείται στον Νομό Κοζάνης, παράγοντας υψηλής ποιότητας κρόκο. Η χρήση του κρόκου στην αρχαιότητα ήταν ευρέως γνωστή στους Έλληνες, οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν για να αντιμετωπίσουν την αϋπνία, την κόπωση, αλλά και τα δυσάρεστα αποτελέσματα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Στη μυθολογία, ο Κρόκος συνδέεται με την ιστορία του νεαρού Κρόκου και της Χλωρίδας, από όπου πήρε το όνομά του.
Έρευνες που Υποστηρίζουν τις Ιδιότητες του φυτού Κρόκος (Saffron)
Ιδιότητες που προκύπτουν από έρευνες στο φυτό Κρόκος περιλαμβάνουν:
- Βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας: Η κροκίνη, βασικό συστατικό του κρόκου, ενισχύει τη μνήμη και την πνευματική απόδοση.
- Συναισθηματική ευεξία: Το Saffron βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης και στην ανακούφιση από το στρες, προσφέροντας αίσθηση συναισθηματικής ανάτασης.
- Αντιοξειδωτική δράση: Οι καροτενοειδείς ενώσεις του, όπως η κροκίνη, προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.
- Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου: Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη βελτίωση της αϋπνίας.
- Αντιφλεγμονώδη και αντικαταθλιπτική δράση: Σύγχρονες μελέτες υποδεικνύουν τη δυνατότητά του να μειώνει τη φλεγμονή και να βοηθά σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης.
Τρόποι Χρήσης
- Προτεινόμενη χρήση: 1 κάψουλα ημερησίως με το γεύμα, έως 8 εβδομάδες ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού ή του φαρμακοποιού σας.
- Εναλλακτική χρήση: Διαλύστε την κάψουλα σε ζεστό νερό για να δημιουργήσετε ένα αρωματικό ρόφημα που ενισχύει την ευεξία και τη μνήμη.
Οι κάψουλες είναι 100% φυσικό προϊόν, παραγόμενες από ρύζι, κατάλληλες για vegetarians και vegans, και εύκολες στη χρήση.
Οι κάψουλες Σαφράν (Saffron) παρασκευάζονται στην Ελλάδα κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση αγνών και ελεγμένων πρώτων υλών.
Προέλευση: Ελλάδα. Νομός Ημαθίας.
Παρενέργειες
- Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ναυτία ή υπνηλία.
- Άτομα με αλλεργίες σε φυτά της οικογένειας Iridaceae πρέπει να αποφεύγουν το Saffron.
- Δεν συνιστάται σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες, εκτός εάν υπάρχει ιατρική σύσταση.
Σημαντική Σημείωση
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν δεν αποτελεί συμπλήρωμα διατροφής ή φάρμακο αλλά παραδοσιακό παρασκεύασμα βοτάνου. Η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία
- "Saffron: Science, Technology and Health" – Majid Rezaeizadeh, Mohammad H. Boskabady.
- "Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects" – Iffat Parveen, Nazim Ali.
- "Ethnopharmacology of Medicinal Plants: Asia and the Pacific" – Christophe Wiart.