Συσκευασία 70 καψουλών, των 600mg, που περιέχουν Λιναρόσπορο ΒΙΟ.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: Linum usitatissimum, Flaxseed, Λινάρι
Ιστορικά Στοιχεία και Μορφολογία του Λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος (Linum usitatissimum) είναι ο σπόρος του φυτού λινάρι, που καλλιεργείται για χιλιάδες χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Αρχαία Αίγυπτος, η Μεσοποταμία και η Κίνα. Είναι γνωστός για τις θρεπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, ενώ οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι τον χρησιμοποιούσαν στη διατροφή και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Το φυτό ευδοκιμεί σε εύκρατες περιοχές και χαρακτηρίζεται από τα λεπτά φύλλα και τα μπλε ή μοβ άνθη του. Οι σπόροι του συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ελαίου, αλεύρου και συμπληρωμάτων διατροφής.
Ιδιότητες που Προκύπτουν από Έρευνες για το Φυτό Λιναρόσπορος
Μείωση της Χοληστερόλης
Οι διαλυτές ίνες του λιναρόσπορου βοηθούν στη μείωση της LDL («κακής») χοληστερόλης και στη διατήρηση υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος.
Σταθεροποίηση του Σακχάρου στο Αίμα
Συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης, καθιστώντας τον ιδανικό για άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Υποστήριξη της Οστικής Υγείας
Το ALA και οι λιγνάνες που περιέχει επιβραδύνουν την απώλεια οστικής μάζας, υποστηρίζοντας την αντοχή των οστών.
Βελτίωση της Πέψης
Οι ίνες του λιναρόσπορου ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα και προάγουν την υγιή λειτουργία του εντέρου.
Αντιφλεγμονώδης Δράση
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και οι λιγνάνες μειώνουν τη φλεγμονή και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Καταπολέμηση του Καρκίνου
Μελέτες έχουν δείξει ότι ο λιναρόσπορος μειώνει την ανάπτυξη όγκων, ιδιαίτερα στον καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού.
Διαχείριση του Βάρους
Προκαλεί αίσθημα πληρότητας, συμβάλλοντας στον έλεγχο της όρεξης και στην απώλεια βάρους.
Θρεπτική αξία ανά 100 γραμ. λιναρόσπορου
Θερμίδες 534.0 (Kcal)
Πρωτεΐνες 18,3 γρ.
Λιπαρά: 35 γρ.
Ωμέγα-3 λιπαρά: 21 γρ.
Υδατάνθρακες 28,8 γρ.
Φυτικές ίνες: 17 γρ.
Σάκχαρα 1,5 γρ.
Aσβέστιο: 210 mg
Φολικό οξύ: 278 mg
Διαιτητικές ίνες 27,8 γρ.
Θιαμίνη (Βιταμίνη Β1) 1,6 mg
Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2) 0,161 mg
Νιασίνη (Βιταμίνη Β3) 9,08 mg
Παντοθενικό οξύ (Βιταμίνη Β5) 0,985 mg
Βιταμίνη Β6 0,473 mg
Βιταμίνη C 0,6 mg
Σίδηρος 5,73 mg
Μαγνήσιο 392,0 mg
Φωσφόρος 642,0 mg
Κάλιο 813,0 mg
Τρόποι Χρήσης
Χρήση: Λαμβάνετε 1-2 κάψουλες ημερησίως με το γεύμα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού ή του φαρμακοποιού σας.
Εναλλακτικός τρόπος χρήσης: Το περιεχόμενο της κάψουλας μπορεί να διαλυθεί σε ζεστό νερό ή να προστεθεί σε smoothies για επιπλέον θρεπτικά συστατικά.
Οι κάψουλες είναι 100% φυσικό προϊόν, παραγόμενες από ρύζι, κατάλληλες για vegetarians και vegans.
Οι κάψουλες Λιναρόσπορου ΒΙΟ παρασκευάζονται στην Ελλάδα κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση αγνών και ελεγμένων πρώτων υλών.
Προέλευση: Ελλάδα. Νομός Ημαθίας.
Παρενέργειες
- Οι καθαρτικές ιδιότητες του λιναρόσπορου ενδέχεται να προκαλέσουν φούσκωμα ή ήπια εντερική δυσφορία.
- Άτομα με φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn, πρέπει να αποφεύγουν μεγάλες ποσότητες λιναρόσπορου.
- Οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες καλό είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση λιναρόσπορου λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτοοιστρογόνα.
- Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι γυναίκες με ινομυώματα, ενδομητρίωση και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δεν πρέπει να καταναλώνουν λιναρόσπορο.
- Οι άνδρες που έχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη πρέπει να αποφεύγουν τις πηγές ALA.
Σημαντική Σημείωση
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν δεν αποτελεί συμπλήρωμα διατροφής ή φάρμακο αλλά παραδοσιακό παρασκεύασμα βοτάνου. Η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία
- Flaxseed: A Functional Food for Improving Health – Journal of Nutrition, 2019.
- Nutritional and Therapeutic Benefits of Flaxseed – Advances in Food Research, 2020.
- The Role of Flaxseed in Cardiovascular and Metabolic Health – Phytotherapy Research, 2021.