
Συσκευασία 100 γρ. (είτε 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει το φλοιό του φυτού σε 20cm (άτριφτο).
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: Χίντι & Κιννάμωμο
Ιδιότητες:
● Πέψη.
● Ξυλάκι ή σκόνη κανέλας σε ζεστό κρασί αναζωογονεί.
● Εισπνοές ατμών για βήχα και κρυολογήματα.
Επιπλέον, η κανέλα χρησιμοποιείται σε απίστευτα πολλούς συνδυασμούς στη ζαχαροπλαστική αλλά ως μπαχαρικό χρησιμοποιείται σε συνταγές με κρεατικά (όπως μοσχάρι, κουνέλι κ.α.).
Προέλευση: Ινδονησία
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Προετοιμασία:
1 κουτάλια φαγητού από θρυμματισμένη κανέλα (ή ένα ξυλάκι) ρίχνεται σ’ ένα δοχείο όπου προστίθεται 1 ποτήρι νερό, το περιεχόμενο βράζεται για 5 – 10 λεπτά και μετά από ένα διάστημα το υγρό στραγγίζεται και πίνεται.
Ιστορικά Στοιχεία:
Η κανέλα είναι ένα πανάρχαιο μπαχαρικό, που αναφέρεται ήδη στην Παλαιά Διαθήκη. Σε περιοχές της Ευρώπης χρησιμοποιείται από το 500 π.Χ. Αλλά μέχρι το 16ο αιώνα ήταν γνωστή στη Δύση μόνο το κινέζικο δέντρο της κανέλας. Η κανέλα που προέρχεται από τη Σρι Λάνκα παρουσιάζει πιο λεπτό άρωμα και σήμερα είναι το είδος που κυκλοφορεί περισσότερο στην Ευρώπη.
Επιστημονικά τεκμηριωμένες εφαρμογές:
Η επιτροπή Ε και η ESCOP συνιστούν τη λήψη του φλοιού κανέλας στα πεπτικά ενοχλήματα, όπως αέρια και ενοχλήματα τύπου σπασμών, καθώς και στην ανορεξία, η ESCOP επίσης στη διάρροια. Σε επιστημονικές έρευνες με κυτταρικά συστήματα αποδείχτηκαν οι σπασμολυτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις του αιθέριου ελαίου της κανέλας. Επιπλέον αποδείχτηκε η δραστικότητα εναντίον διαφόρων στελεχών μυκήτων και βακτηρίων.
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Ινδονησία |
Παρτίδα: | _2023 |
Διατηρείται: | Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος |
Θεραπείες για: | Αναπνοή, Ανορεξία, Βήχα, Διάρροια, Μυκητιάσεις |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 100 g |
Κριτικές
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.