Συσκευασία 70 γρ. (είτε 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει το άνθος του φυτού.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: Νεκρολούλουδο
Ιδιότητες:
● Είναι το κατάλληλο για ακμή, εκζέματα, έρπη, άφτρα, λευκόρροια, ουλίτιδα, κιρσώδεις φλέβες, μικρές πληγές και σκασίματα του δέρματος (πλύσεις).
● Βοηθάει στον ίκτερο.
● Απομακρύνει τη νευρικότητα, ναυτία και δρα ηρεμιστικά στην προκλιμακτήριο περίοδο και στην εμμηνόπαυση.
● Βοηθά σε περιπτώσεις καθυστέρησης και επώδυνης εμμηνορροής.
● Βοηθά σε προβλήματα της χοληδόχου κύστης και σε ασαφή πεπτικά προβλήματα που χαρακτηρίζουμε ως δυσπεψία.
● Βελτιώνει τον μεταβολισμό του οργανισμού.
● Έχει αντιογκωδιακή δράση.
● Βοήθεια στα εγκαύματα, τα καψίματα, τα κεντρίσματα εντόμων και το μολυσματικό κηρίο (πλύσεις).
● Αντιμετώπιση της φλεβίτιδας και των χιονιστρών (πλύσεις).
● Βοηθάει στη θεραπεία της στοματίτιδας (έγχυμα).
● Δρα ως χωνευτικό αυξάνοντας τη ροή της χολής.
● Θεραπεύει τη γαστρίτιδα, το στομαχικό έλκος και το έλκος του δωδεκαδακτύλου.
● Θεραπεύει τις κολπικές φλεγμονές και τις κύστες (πλύσεις).
● Στα κρυολογήματα, βήχα και στη γρίπη πίνεται έγχυμα με μέλι.
● Δρα ηρεμιστικά στο κεντρικό νευρικό σύστημα, χρησιμοποιείται στη νευρική υπερένταση και νευρασθένειες.
● Βοηθάει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας, κατεβάζει τους καρδιακούς σφυγμούς και την υψηλή πίεση του αίματος.
Επιπλέον, στη μαγειρική τα πέταλα της χρησιμοποιούνται σαν υποκατάστατο του κρόκου κοζάνης.
Προέλευση: Ελλάδα. Νομό Ημαθίας (καλλιεργήσιμο)
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Προετοιμασία:
Έγχυμα: 1 κουτάλια φαγητού από τριμμένη καλέντουλα (ή μια πρέζα άτριφτης) ζεματιέται με 1 ποτήρι βραστό νερό σ’ ένα σκεπασμένο δοχείο, αφήνεται για 10-15 λεπτά και στραγγίζεται πριν από τη χρήση.
Αφέψημα: 10 γρ. σκευάσματος βράζονται για 5 λεπτά με ένα ποτήρι νερό, γίνονται γαργάρες 3 – 4 φορές την ημέρα.
Για πλύσεις προετοιμάζεται το παραπάνω τσάι πιο συμπυκνωμένο στη δόση 50-60 γρ. σ’ ένα λίτρο νερό.
Ιστορικά Στοιχεία:
H καλέντουλα ήταν γνωστή σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς ως θεραπευτικό φυτό και χρωστικό μέσο, αλλά και ως μπαχαρικό και μέσο στη μαγεία από την περίοδο του Μεσαίωνα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η καλέντουλα που ενδημεί στη Νότια Ευρώπη καλλιεργείται παντού στις εύκρατες περιοχές της Ευρώπης.
Επιστημονικά τεκμηριωμένες εφαρμογές:
Η επιτροπή Ε και η ESCOP συμβουλεύουν την εξωτερική χρήση στις δερματίτιδες και στις φλεγμονές του βλεννογόνου, καθώς και για τη θεραπεία των πληγών. Οι αλκοόλες τερπενίου και τα φλαβονοειδή εξοντώνουν διάφορα βακτήρια, ιούς και μύκητες και επιπλέον έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Ελλάδα. Νομό Ημαθίας (καλλιεργήσιμο) |
Παραγωγή: | Καλοκαίρι 2024 |
Διατηρείται: | Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος |
Θεραπείες για: | Βήχα Ναυτία Στρες - Άγχος Δερματοπάθειες Εμμηνορρυσία Δυσπεψίες Συκώτι Γρίπη Κρυολογήματα Έλκη Καρδιά Στομάχι Κιρσοί Τραυματισμοί Μυκητιάσεις Εμμηνάπαυση |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 70 g |
Κριτικές
Ελίζα Ν? στις 17 May 2024
-
Ελένη Μ? στις 13 Mar 2024
Ότι καλύτερο! - Μεγάλη ποσότητα και σωστό αποτέλεσμα.<br /> Προσοχή στις οδηγίες χρήσης και ποσότητες.<br /> Η καλέντουλα έχει πολύ καλές ιδιότητες.<br /> Βοηθά σε προβλήματα υγείας.<br /> Γενικά τα βότανα δεν τα βράζουμε πολύ για να δώσουν όλες τις ιδιότητες τους.
Εμφανιζόμενα σχόλια 1-10 από 2