
Συσκευασία 40 γρ. (είτε 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει τριμμένα τα φύλλα του φυτού.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Άλλες Ονομασίες: Δυόσμης & Ηδύοσμος
Ιδιότητες:
● Μειώνει τη χοληστερίνη και την πίεση.
● Φτιάχνει το στομάχι μετά από εμετό.
Επιπλέον, ο δυόσμος χρησιμοποιείται και ως μπαχαρικό στο ριζότο, σε διάφορες σαλάτες, στα κρητικά καλτσούνια, στις χυλοπίτες, σε διάφορα κρεατικά (όπως μοσχάρι καθώς και στα μπιφτέκια) ενώ συνδυάζεται υπέροχα με γαύρο.
Προέλευση: Ελλάδα. Νομό Ημαθίας (καλλιεργήσιμο)
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Προετοιμασία:
1 κουτάλια φαγητού από δυόσμο ζεματιέται με 1 ποτήρι βραστό νερό σ’ ένα σκεπασμένο δοχείο, αφήνεται για 10-15 λεπτά και στραγγίζεται πριν από τη χρήση.
Συνταγές μαγειρικής με δυόσμο:
(1). Πιτάκια τηγανητά
Υλικά (για 4-6 άτομα):
Για το φύλλο
● 1 κιλό αλεύρι
● 1 μικρό κρασοπότηρο λάδι
● 1 μικρό κρασοπότηρο γάλα ή τσικουδιά
● ½ αβγό
Γέμιση Μους Κοτόπουλο
● 1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
● Μανιτάρια ψιλοκομμένα
● Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
● Ασπράδι αβγού
● Αποξηραμένο θυμάρι
● Αποξηραμένο μαϊντανό
● Αποξηραμένο δυόσμο
Διαδικασία:
Φύλλο για πίτες : Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη. Ανοίγουμε το φύλλο σε μηχανή για ζυμαρικά ή με τον πλάστη. Κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα, γεμίζουμε με γέμιση της αρεσκείας μας στο μισό φύλλο και διπλώνουμε. Πιέζουμε περιφερειακά το φύλλο με το δάχτυλό μας, γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, όταν ροδίσουν καλά, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Γέμιση Μους Κοτόπουλο : Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προθέτουμε ένα ασπράδι αβγού και ομογενοποιούμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μείγμα του κοτόπουλου και τα μυρωδικά. Αφού σοταριστεί καλά, ξαναπερνάμε το μείγμα από το μπλέντερ.
(2). Κεφτέδες με μακαρόνια και κόκκινη σάλτσα
Μια μακαρονάδα που δε θυμίζει τις συνηθισμένες. Φτιάξε αρκετή γιατί οι καλεσμένοι σου αναμένεται να ζητήσουν και δεύτερο γύρο.
Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 20΄
Υλικά (για 4 άτομα):
● 500 γραμμάρια μακαρόνια
● 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
● 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
● 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μόνο την ψύχα)
● 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
● ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
● 1 αυγό
● 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό αποξηραμένο
● 2 κουταλιές σούπας δυόσμο αποξηραμένο
● Αλάτι
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Ελλάδα. Νομό Ημαθίας (καλλιεργήσιμο) |
Παραγωγή: | Καλοκαίρι 2023 |
Διατηρείται: | Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος |
Θεραπείες για: | Στομάχι, Υπέρταση, Χοληστερίνη |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 40 g |
Κριτικές
Φωτεινή Ε? στις 5 Nov 2022
Πολύ Καλός. - Καλός Πολύ
Εμφανιζόμενα σχόλια 1-10 από 1