Συσκευασία 50γρ. (είτε 250γρ., 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει Βατόμουρο σκόνη.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Τα βατόμουρα έχουν χαρακτηριστεί «υπετροφή» λόγω των ευεργετικών για τον οργανισμό ιδιοτήτων που συγκεντρώνουν.
Τα βατόμουρα εκτός από νόστιμα είναι και υγιεινά. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, περιέχουν ανθοκυανίνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και είναι ότι πρέπει γι’ αυτήν την περίοδο ώστε να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε δέκα εξαιρετικούς λόγους για να βάλετε τη σκόνη βατόμουρο στη ζωή σας.
1. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
Τα βατόμουρα είναι μια καλή πηγή αρκετών βιταμινών και μετάλλων( βιταμίνη C, μαγγάνιο και βιταμίνη Κ1). Περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες βιταμίνης Ε, βιταμίνης Β6 και χαλκού.
2. Καλά για το έντερο σας
Τα βατόμουρα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες κάνουν καλό στο έντερο. Μπορούν να ανακουφίσουν και να προστατεύσουν από εντερικές φλεγμονές, όπως η ελκώδης κολίτιδα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, η οποία διαπίστωσε ότι το προστατευτικό αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο όταν καταναλώνονται σε συνδυασμό με προβιοτικά.
3. Περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό σας από τις ελεύθερες ρίζες. Πρόκειται για απόβλητα ουσιών που παράγονται από τα κύτταρα όταν ο οργανισμός έχει στρες. Επεξεργάζεται τρόφιμα, τα οποία έχουν συνδεθεί με ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, αρθρίτιδα και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τα κύρια αντιοξειδωτικά στα βατόμουρα είναι τα φλαβονοειδή, ένας τύπος πολυφαινόλης. Η κατάψυξη των βατόμουρων βελτιώνει την ποιότητα των αντιοξειδωτικών, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Νότιας Ντακότα.
4. Μειώνουν τη βλάβη στο DNA
Το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες βλάπτει επίσης το DNA σας, συμβάλλοντας στη διαδικασία γήρανσης. Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα βατόμουρα μπορούν να αποτρέψουν ορισμένες από τις ελεύθερες ρίζες να καταστρέψουν το DNA σας.
5. Χαμηλότερος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων
Η κατανάλωση σκόνης βατόμουρων κάθε μέρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων έως και 15%, σύμφωνα με μια εξαμηνιαία μελέτη του Πανεπιστήμιου της Ανατολικής Αγγλίας. Οι ερευνητές ανέφεραν “συνεχείς βελτιώσεις στην αγγειακή λειτουργία και την αρτηριακή δυσκαμψία» στους συμμετέχοντες, οι οποίοι έπασχαν από μεταβολικό σύνδρομο – μια κατάσταση που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη.
6. Προστατεύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
Τα πλούσια σε φυτοχημικά τρόφιμα, όπως τα βατόμουρα, είναι αποτελεσματικά στην αντιστροφή του εκφυλισμού της εγκεφαλικής λειτουργίας που σχετίζεται με την ηλικία τόσο στη βραχυπρόθεσμη όσο και στη μακροπρόθεσμη μνήμη, σύμφωνα με το The Peninsula College of Medicine and Dentistry.
Αν και οι ακριβείς μηχανισμοί παραμένουν άγνωστοι, τα φλαβονοειδή στα βατόμουρα έχουν αποδειχθεί ότι ενεργοποιούν τις πρωτεΐνες σηματοδότησης μέσω μιας συγκεκριμένης οδού στον ιππόκαμπο – το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τη μάθηση και τη μνήμη.
7. Ενισχύουν τη συγκέντρωση
Τα βατόμουρα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη συγκέντρωση και τη μνήμη, σύμφωνα με μελέτη του Reading University. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να πιουν ένα smoothie που περιέχει σκόνη βατόμουρων το πρωί πριν από τη διεξαγωγή εξετάσεων συγκέντρωσης. Μέχρι το απόγευμα, η όσοι ήπιαν το smoothie είχαν 15 έως 20% υψηλότερη απόδοση από την ομάδα ελέγχου.
Τα φλαβονοειδή στα βατόμουρα πιστεύεται ότι αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και αλληλεπιδρούν με οδούς σηματοδότησηα που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και την ανάπτυξη των κυττάρων.
8. Ελέγχουν το σάκχαρο στο αίμα
Μελέτες δείχνουν ότι οι ανθοκυανίνες στα βατόμουρα μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
9. Βοηθούν στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης
Με τον ίδιο τρόπο που τα αντιοξειδωτικά στα βατόμουρα προστατεύουν τα κύτταρα και το DNA σας, έτσι βοηθούν στην πρόληψη της LDL (κακής) χοληστερόλης στον οργανισμό που παράγεται από την οξείδωση. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς η οξειδωμένη χοληστερόλη LDL μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις.
Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης οκτώ εβδομάδων που διεξήγαγε το κρατικό πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, η κατανάλωση 10 g σκόνης βατόμουρων κάθε μέρα μείωσε την οξείδωση της LDL κατά 27%.
10. Μπορούν να βοηθήσουν στη μυϊκή αποκατάσταση
Ενώ απαιτείται περισσότερη έρευνα, πρώιμες μελέτες δείχνουν ότι τα βατόμουρα μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακάμψετε γρηγορότερα μετά από μια σκληρή προπόνηση.
Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση smoothie με σκόνη βατόμουρου τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση επιταχύνει την περίοδο ανάρρωσης.
Προτεινόμενη Χρήση: 5g – 10g καθημερινά. Η σκόνη Βατόμουρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην παραγωγή ροφημάτων όπως smoothies, όσο και στη ζαχαροπλαστική. Μπορεί ακόμη να καταναλωθεί με απλή αραίωση της σε νερό ή χυμό για καθημερινή χρήση.
Προέλευση: Ελλάδα
Εφαρμογή: Μείγματα ψησίματος, συμπληρώματα διατροφής, smoothies, διαχείριση βάρους.
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Ελλάδα |
Παρτίδα: | _2024 |
Θεραπείες για: | Ζαχαροδιαβήτη Αρθριτικά Δυσπεψίες Κυκλοφορικό Χοληστερίνη Κολίτιδα Καρδιά Μνήμη Υπέρταση |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 50 g |
Κριτικές
Χρυσούλα Γ? στις 1 Nov 2024
Τη βάζω τη σκόνη μούρων στο γιαούρτι μου σε καθημερινή βάση…ναι θα την ξαναπάρω -
KATERINA KOS στις 19 Oct 2024
-
MARILENA MAN στις 28 May 2024
Άψογα -
Νένα Τ? στις 5 Sep 2023
Αξιολόγηση - Γευστικό
Εμφανιζόμενα σχόλια 1-10 από 4