Συσκευασία 50ml που περιέχει Βάμμα Θυμαριού.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το βάμμα Θυμαριού προέρχεται από την εμβάπτιση των φύλλων και του άνθους του θυμαριού σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (γράπα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά των παραπάνω βοτάνων διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα.
Άλλες Ονομασίες: Κοινό Θυμάρι, Αγριοθύμαρο.
Το θυμάρι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις αρωματικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες. Στην αρχαία Ελλάδα, αναφερόταν από τον Ιπποκράτη και θεωρούνταν πολύτιμο για την ενίσχυση της υγείας. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην αρχαία Αίγυπτο ως συστατικό στη διαδικασία ταρίχευσης λόγω των αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων. Σήμερα, το θυμάρι θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά φαρμακευτικά βότανα της Μεσογείου.
Ιδιότητες που υποστηρίζονται από έρευνες για το βότανο Θυμάρι
Αντιβακτηριακή δράση
Το θυμάρι περιέχει θυμόλη, μια ένωση με ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση βακτηριακών λοιμώξεων.
Υποστήριξη του πεπτικού συστήματος
Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση από πόνους στο στομάχι, κολικούς, διάρροια και πεπτικές διαταραχές που οφείλονται σε βακτηριακές λοιμώξεις.
Ανακούφιση της ακμής
Μελέτες δείχνουν ότι το βάμμα θυμαριού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του βακτηρίου Propionibacterium acnes, που προκαλεί ακμή.
Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
Προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της υπέρτασης.
Αντιμικροβιακή δράση σε τρόφιμα
Το βάμμα του θυμαριού μπορεί να προστατεύσει από βακτηριακές μολύνσεις που προέρχονται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, ιδιαίτερα ενάντια σε ανθεκτικά στελέχη βακτηρίων.
Αντιοξειδωτική δράση
Το θυμάρι περιέχει φλαβονοειδή που προστατεύουν τα κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες.
Σημαντικές Πληροφορίες για τα Βάμματα
Τα βάμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Αποτελεί φυσική επιλογή για όσους επιθυμούν προϊόντα χωρίς πρόσθετα και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.
Τα βάμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
Το βάμμα Θυμάρι παρασκευάζεται στην Ελλάδα κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση αγνών και ελεγμένων πρώτων υλών.
Προέλευση: Ελλάδα. Νομός Ημαθίας.
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν δεν αποτελεί συμπλήρωμα διατροφής ή φάρμακο, αλλά παραδοσιακό παρασκεύασμα βοτάνου. Η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία:
- Escalada, M. G., et al. (2012). Antimicrobial activity of thyme against Propionibacterium acnes. International Journal of Cosmetic Science.
- Nikolić, M., et al. (2014). Antioxidative properties of thyme extracts. Food Science and Technology International.
- Gomez-Escalada, M., et al. (2007). Antibacterial activity of thyme essential oil. Journal of Food Microbiology.