Συσκευασία 50ml που περιέχει Βάμμα Σκόρδο.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το βάμμα Σκόρδου προέρχεται από την εμβάπτιση των σκελίδων του σκόρδου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (γράπα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά των παραπάνω βοτάνων διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα.
Άλλες Ονομασίες: Allium sativum, Αγιόκλημα, Κρεμμύδι του λαού
Το Σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα από τα πιο γνωστά και χρησιμοποιούμενα φυτά σε όλο τον κόσμο, τόσο για τις γαστρονομικές του ιδιότητες όσο και για τις θεραπευτικές του. Η χρήση του σκόρδου ως φάρμακο έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων, με την αρχαία Αίγυπτο και την Κίνα να το θεωρούν πολύτιμο για την υγεία. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία πληγών, την καταπολέμηση λοιμώξεων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Στην παραδοσιακή ιατρική, το σκόρδο θεωρείται αποτελεσματικό για την πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών, ενώ ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε ευρέως για τις αντιμικροβιακές και καρδιολογικές του ιδιότητες.
Το σκόρδο ευδοκιμεί σε εύκρατα κλίματα και χρησιμοποιείται κυρίως για τα θρεπτικά του στοιχεία, όπως οι ενώσεις θείου, οι οποίες είναι υπεύθυνες για πολλές από τις θεραπευτικές του δράσεις. Οι κύριες θεραπευτικές του ενώσεις περιλαμβάνουν το allicin, που είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Η καλλιέργεια του σκόρδου στην Ευρώπη και την Ασία έχει βαθιές ρίζες και συνεχίζει να παίζει κεντρικό ρόλο στη διατροφή και τη βοτανοθεραπεία.
Ιδιότητες που υποστηρίζονται από έρευνες για το βότανο του Σκόρδου:
Αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Το σκόρδο έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών. Έρευνες δείχνουν ότι το allicin, η κύρια ένωση του σκόρδου, είναι υπεύθυνη για την αντιμικροβιακή του δράση.
Καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες: Το σκόρδο θεωρείται πολύτιμο για την υγεία της καρδιάς, καθώς βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και την ενίσχυση της καρδιοαγγειακής λειτουργίας. Έχει επίσης αποδειχτεί ότι βοηθά στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.
Αντιφλεγμονώδης δράση: Το σκόρδο έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος: Το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς το πιο ικανό να καταπολεμά λοιμώξεις και ασθένειες.
Βοήθεια στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου: Έχει φανεί πως η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και του σακχάρου στο αίμα, κάνοντάς το χρήσιμο για άτομα με υπέρταση ή διαβήτη.
Σημαντικές Πληροφορίες για τα Βάμματα
Τα βάμματα βοτάνων διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και αποτελούν φυσική επιλογή για όσους επιθυμούν προϊόντα χωρίς πρόσθετα. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, εκτός εάν υπάρχει σύσταση από ειδικό.
Το βάμμα Σκόρδου παρασκευάζεται στην Ελλάδα κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση αγνών και ελεγμένων πρώτων υλών.
Προέλευση: Ελλάδα, Νομός Ημαθίας
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν δεν αποτελεί συμπλήρωμα διατροφής ή φάρμακο, αλλά παραδοσιακό παρασκεύασμα βοτάνου. Η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία:
- Journal of Ethnopharmacology, 2015. "The Role of Garlic in Cardiovascular Health."
- Phytotherapy Research, 2009. "Garlic and Its Effects on Hypertension."
- Journal of Clinical Nutrition, 2012. "The Impact of Garlic on Cholesterol and Blood Pressure."
- Antimicrobial Agents and Chemotherapy, 2014. "Allicin and its Antibacterial Properties.