Συσκευασία 50 γρ. (είτε 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει άσπρο πιπέρι σε σκόνη.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το λευκό πιπέρι είναι ένα μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το εσωτερικό των κόκκων πιπεριού, αφού αφαιρεθεί ο εξωτερικός φλοιός τους και χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία από αυτήν που χρειάζεται το μαύρο πιπέρι, ενώ και το άρωμα του είναι διαφορετικό.
Το λευκό πιπέρι χρησιμοποιείται σε ανοιχτόχρωμες σάλτσες καθώς επίσης και για να δώσει άρωμα στις πατάτες και στο ψάρι. Γενικά χρησιμοποιείται σε όσα πιάτα δεν πρέπει να κυριαρχεί η γεύση του, αλλά να έχουμε απλά ένα ελαφρύ κάψιμο. Τέλος, χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη αλλαντοποιίας.
Προέλευση: Ασία
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Συνταγές μαγειρικής με άσπρο πιπέρι:
(1). Γαρίδες Μοζαμβίκης
Υλικά (για 4 άτομα)
• 1 κιλό γαρίδες (προτιμήστε τις μεγάλες)
• 1 κουτάκι μπύρα (εγώ πειραματίστηκα με μαύρη μπύρα, αλλά αν θέλετε πιο extreme καταστάσεις χρησιμοποιήστε μπύρα με μαγιά)
• 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
• χυμό από μισό λεμόνι
• λίγο δεντρολίβανο
• ελάχιστο άσπρο πιπέρι
• λίγο ταμπάσκο (αν βρείτε ταμπάσκο sauce με άρωμα σκόρδου ακόμα καλύτερα, διαφορετικά λιώστε 2 μικρές σκελίδες σκόρδο)
• λίγο φυτικό βούτυρο
Διαδικασία:
Σε ένα αντικολητικό σκεύος (αν έχετε wok τόσο το καλύτερο) ρίχνετε λίγο βούτυρο, προσθέτετε τη μπύρα και κατόπιν ρίχνετε και τις γαρίδες.
Σε ελάχιστα λεπτά ρίχνετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Αφήνετε κατόπιν τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα για 45 περίπου λεπτά να τραβήξουν το ζουμάκι και κατόπιν απολαμβάνετε.