Συσκευασία 10ml (είτε 50ml, 100ml & 500ml) που περιέχει 100% βρώσιμου Αιθερίου Ελαίου Ρίγανης.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Η Ρίγανη είναι η κοινή ονομασία του φυτού Oreganum Onites. Το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του συγκεκριμένου φυτού το οποίο είναι διαφορετικό από την κοινή ρίγανη και περιέχει τις ουσίες καρβακόλη(75%) και θυμόλη (1,5%) . Έχει έντονο χαρακτηριστικό άρωμα και συχνά αποκαλείται ριγανέλαιο .Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης περιέχει τις ουσίες καρβακόλη και θυμόλη οι οποίες του προσδίδουν μικροβιοκτόνο δράση.
Το αιθέριο έλαιο Ρίγανης χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία κυρίως για να καταπολεμήσουμε αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα, βρογχίτιδα και βήχα αλλά και για καταπολέμηση του ζαχαραδιαβήτη(2-3 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο μέσα σε ένα ρόφημα από αψιθιά, λαγοκοιμηθιά, λυγαριά, ιβίσκο, στέβια, τζίντζερ κ.α. είτε ακόμη και σε νερό). Είναι επίσης γνωστή η ισχυρή αντιϊική, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή και αντιπαρασιτική δράση του. Αν το εισάγουμε μέσα σε κάποιο έλαιο βάσης(όπως ιπποφαές, άγριο τριαντάφυλλο, τζοτζόμπα, αργκάν κ.τ.λ.) βοηθάει σε προβλήματα ψωρίασης.
Το αιθέριο έλαιο Ρίγανης συνδυάζεται πολύ καλά με : Θυμάρι, Ευκάλυπτο, Λεβάντα, Πεύκο & Τειόδεντρο.
H Ελληνική Ρίγανη θεωρείται μία από τις καλύτερες του κόσμου (ίσως και η καλύτερη). Είναι σαφώς ακριβότερη από ανταγωνιστικά προϊόντα που προέρχονται από την Ιταλία, το Μαρόκο και τη Τυνησία - είναι όμως 100% Ελληνική.
INCI-name: Oreganum Onites
Προέλευση: Ελλάδα. Νομό Ημαθίας (το βότανο συλλέγεται από τα Πιέρια Όρη)
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το αιθέριο έλαιο Ρίγανης (Origanum Onites) είναι ισχυρό και απαιτεί προσοχή στη χρήση. Δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη χρήση του, ειδικά αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή.
Βιβλιογραφία:
Adam, K., Sivropoulou, A., Kokkini, S., Lanaras, T., & Arsenakis, M. (1998). Antifungal activities of Origanum vulgare subsp. hirtum essential oil. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 46(5), 1739-1745.
Burt, S. (2004). Essential oils: Their antibacterial properties and potential applications in foods—A review, with emphasis on oregano oil. International Journal of Food Microbiology, 94(3), 223-253.
Nostro, A., Blanco, A. R., Cannatelli, M. A., Enea, V., Flamini, G., Morelli, I., & Alonzo, V. (2004). Antibacterial activity of Origanum vulgare essential oil against multidrug-resistant clinical strains. Microbial Drug Resistance, 10(1), 30-35.