Συσκευασία 10ml (είτε 50ml, 100ml & 500ml) που περιέχει 100% βρώσιμου Αιθερίου Ελαίου Γαρίφαλου.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το Γαρίφαλο (Clove) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Eugenia Cariophyllata. Το αιθέριο έλαιο του Γαρίφαλου προέρχεται από διύλιση των ανθών του και έχει ένα πικάντικο, ζεστό και γλυκό άρωμα. .
Το αιθέριο έλαιο του Γαρίφαλου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αναλγητικό, αντιμολυσματικό, αντιμυκητιακό, αντισηπτικό, αφροδισιακό, γενικό νοητικό και συναισθηματικό τονωτικό, αναζωογονητικό και εντομοαπωθητικό. Επίσης για ιγμορίτιδα, ιλαρά, κατά του πονόδοντου, των κολικών, για μυϊκούς πόνους, μώλωπες, ναυτία, νευραλγίες, πλευρίτιδα, πληγές, ρευματικούς πόνους, ακμή, άσθμα, βρογχίτιδα, διάρροια, διαστρέμματα, δυσπεψία και εγκαύματα. Τέλος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ροφήματα (σε ποσοστό 0,10%), σε γλυκίσματα (σε ποσοστό 0,30%) και σε καλλυντικά (σε ποσοστό 1%).
Το αιθέριο έλαιο του Γαρίφαλου συνδυάζεται πολύ καλά με: Πορτοκάλι, Πορτοκάλι ΒΙΟ, Λεμόνι, Λεμόνο ΒΙΟ, Κανέλα, Κανέλα ΒΙΟ, Φράουλα, Μανταρίνι, Μανταρίνι Κόκκινο, Μανταρίνι Κόκκινο ΒΙΟ, Ευκάλυπτο, , Ευκάλυπτος ΒΙΟ, Δάφνη, Δάφνη ΒΙΟ, Μέντα, Μέντα ΒΙΟ, Λεβάντα, Λεβάντα ΒΙΟ, Λεβαντίνη ΒΙΟ, Τζίντζερ & Γρέιπφρουτ.
INCI-name: EUGENIA CARYOPHYLLUS STEM OIL
Προέλευση: Ινδία
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν αποτελεί παραδοσιακό παρασκεύασμα και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία:
Chaieb, K., Hajlaoui, H., Zmantar, T., Kahla-Nakbi, A. B., Rouabhia, M., Mahdouani, K., & Bakhrouf, A. (2007). The chemical composition and biological activity of clove essential oil (Syzygium aromaticum). Phytotherapy Research, 21(6), 501-506.
Prashar, A., Hili, P., Veness, R. G., & Evans, C. S. (2006). Antimicrobial action of clove essential oil (Syzygium aromaticum). Journal of Ethnopharmacology, 79(2), 169-170.
Lee, K. G., & Shibamoto, T. (2001). Antioxidant activities of volatile components isolated from clove (Syzygium aromaticum). Food Chemistry, 74(4), 443-448.