Συσκευασία 5ml (είτε 10ml & 50ml) που περιέχει 100% βρώσιμου Αιθερίου Ελαίου Δάφνης Βιολογικό.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το αιθέριο έλαιο της δάφνης ΒΙΟ, το οποίο προέρχεται από απόσταξη των φύλλων του φυτού με την κοινή ονομασία Pimenta Racemosa, έχει ισχυρές αναλγητικές ιδιότητες. Το άρωμά του, είναι δριμύ και έντονο, μας δίνει δύναμη να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και χρησιμοποιείται για «εξαγνισμό» στη σφαίρα της ψυχικής αντίληψης. Το χρώμα του ελαίου είναι από καθαρό έως ωχροκίτρινο-πράσινο με πολύ χαμηλό ιξώδες.
Τα κύρια συστατικά του αιθέριου ελαίου Δάφνης ΒΙΟ είναι 1,8-κινεόλη,α-πινένιο, α-τερπινυλικό οξικό,λιναλοόλη και Β-πινένιο.
Το αιθέριο έλαιο της δάφνης ΒΙΟ έχει αναλγητικές και θερμαντικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε πολλά λάδια μασάζ καθώς όταν εφαρμόζεται τοπικά δίνει στο δέρμα μια αίσθηση θερμότητας. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την ανακούφιση από την αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς, τους πόνους στην πλάτη, στους μυς, τα διαστρέμματα, τις ωτίτιδες.
Το αιθέριο έλαιο της Δάφνης ΒΙΟ χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για αρθρίτιδα, αϋπνία, δερματίτιδα, ως εντομοαπωθητικό, θερμαντικό, αντισηπτικό, αφροδισιακό και τονωτικό. Επίσης για μώλωπες, πληγές, αιματώματα, ρευματισμούς, τριχόπτωση και ενισχυτικό της συγκέντρωσης.
Το αιθέριο έλαιο της Δάφνης ΒΙΟ συνδυάζεται πολύ καλά με: Ευκάλυπτο, Μάραθο, Ρίγανη, Δεντρολίβανο, Θυμάρι, Υλανγκ Υλανγκ, Πορτοκάλι, Λεμόνι, Γαρίφαλο, Φασκόμηλο, Μελισσοβότανο, Βαλσαμόχορτο, Σιτρονέλα & Βασιλικό.
INCI-name: Pimenta Racemosa
Προέλευση: Γερμανία
Σημαντική Σημείωση:
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Το προϊόν αποτελεί παραδοσιακό παρασκεύασμα και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση ειδικού.
Βιβλιογραφία:
Stojanović, G., Radulović, N., Hashimoto, T., & Palić, R. (2005). In vitro antimicrobial activity of extracts of Laurus nobilis L. Journal of Ethnopharmacology, 97(2), 279-284.
Baratta, M. T., Dorman, H. J., Deans, S. G., Figueiredo, A. C., Barroso, J. G., & Ruberto, G. (1998). Antimicrobial and antioxidant properties of some commercial essential oils. Flavour and Fragrance Journal, 13(4), 235-244.
Daferera, D. J., Ziogas, B. N., & Polissiou, M. G. (2003). The effectiveness of plant essential oils on the growth of Botrytis cinerea, Fusarium sp. and Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis. Crop Protection, 22(1), 39-44.