Συσκευασία 25γρ. (είτε 250γρ., 500γρ. & 1κιλό) που περιέχει βιολογική σκόνη Αγάρ Αγάρ.
(Η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.)
Το Agar είναι μία υδρόφιλη κολλώδης ουσία που εξάγεται από τα κυτταρικά τοιχώματα των φυκιών, κυρίως του Agarophyte Gelidium. Τα φύκια αυτά ανήκουν στην κατηγορία της κόκκινης άλγης ( Rhodophyta) που είναι μία από τις παλαιότερες ομάδες των ευκαρυωτικών φυκιών.
Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι έμαθαν να στεγνώνουν τα φύκια και να παρασκευάζουν ράβδους απο ζελέ τις οποίες χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική. Σήμερα, το agar χρησιμοποιείται ευρέως και στο δυτικό κόσμο λόγω της θρεπτικής του αξίας και της χαμηλής περιεκτικότητας του σε θερμίδες, η οποία το καθιστά ιδανικό μέρος μιας σωστής διατροφής. Υπάρχουν πολλές συνταγές με agar για πίτες, γλυκά, φρούτα, μαρμελάδες, ζελέ, σάλτσες, κρέμες κ.α.
Το Agar αποτελείται κατά 80% απο φυτικές ίνες. Περιέχει ακόμα διάφορα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου και δεν περιέχει ζάχαρη, λίπος και υδατάνθρακες. Βοηθά στην πέψη, στην απώλεια βάρους και στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Μετά την κατάποση, απορροφά το νερό που βρίσκεται στο στομάχι και τριπλασιάζει τον όγκο του. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση του κορεσμού. Μελέτες για την παχυσαρκία έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά του ως συμπλήρωμα σε μια υγιεινή διατροφή χαμηλών θερμίδων. Άλλα οφέλη που συνδέονται με συχνή κατανάλωση του agar είναι η ικανότητά του να περιορίζει τις φλεγμονές και να ηρεμεί το στομάχι. Προτιμάται από τη ζελατίνη γιατί είναι φυτικό, σε αντίθεση με τη ζελατίνη που έχει ζωική προέλευση. Λιώνει στους 85 ° C και στερεοποιείται στους 32 έως 40 ° C , έχει αρκετά σταθερή υφή και χρησιμοποιείται εύκολα στη μαγειρική.
Αυτή η ιδιότητα του προσδίδει μία κατάλληλη ισορροπία μεταξύ εύκολης τήξης και καλής σταθερότητας πήγματος σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Δεδομένου ότι πολλές επιστημονικές εφαρμογές απαιτούν θερμοκρασίες κοντά στη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος (37 ° C), το agar χρησιμοποιείται σε βιολογικές έρευνες και άλλες επιστημονικές εφαρμογές.
Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και ιώδιο. Μπορεί αν χρησιμοποιηθεί και σε αντικατάσταση της ζωικής ζελατίνης. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, φολικό οξύ και πολλά άλλα μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος.
Ιδανικό και για vegetarians και vegans.
Χρήση:
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας (10-20γραμ.) σε shakes, ποτά για αθλητές ή σε χυμούς. Ανακινήστε καλά σε ένα μπλέντερ ή σέϊκερ και πιείτε το.
Προέλευση: Γερμανία
Ποιότητα: Βιολογικό
Χαρακτηριστικά: Gluten Free, Lactose Free, Vegan
Εφαρμογή: Μείγματα ψησίματος, συμπληρώματα διατροφής, δημητριακά, smoothies, διαχείριση βάρους.
Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10,DE-ÖKO-007, EcoVeg
Διατηρείται: Σε σκοτεινό και δροσερό (5oC – 15oC) μέρος
Άλλες λεπτομέρειες
Προέλευση: | Γερμανία |
Παρτίδα: | _2023 |
Βιολογικό: | Ναι |
Περιτύλιγμα Δώρου: | Διαθέσιμες επιλογές στο καλάθι |
Βάρος | 100 g |
Κριτικές
Σοφια Ζ? στις 24 Jun 2024
-
Αλινα Ι? στις 1 Jun 2024
-
ΒΑΓΙΑ Π? στις 19 Dec 2022
Πάρα πολύ καλό - Πολύ καλό για μαρμελάδες
Εμφανιζόμενα σχόλια 1-10 από 3